Seniorikin hyötyy hieronnasta

02.11.2022

Mitä hyötyä hieronnasta on ikäihmiselle?

Hieronta on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka on erityisen hyödyllinen senioreille/ikäihmisille. Rauhallisessa ja kiireettömässä hoitoympäristössä toteutettu hidastempoinen hieronta rentouttaa lihaksia, rauhoittaa hermostoa, parantaa aineenvaihduntaa, lievittää kipua ja lisää hyvänolon hormonien eritystä. Neulominen, lumien kolaaminen, omenoiden poimiminen, lehtien haravoiminen tai teeveen katsominen voivat toisinaan saada aikaan lihasjumeja myös seniorilla. Normaalit iän tuomat vaivat sekä sairaudet ja kivut voivat heikentää liikuntakykyä ja sitä myöten altistaa passiiviselle elämäntavalle. Hieronnalla voidaan edesauttaa liikkumiskykyä ja -halua. Hieroja voi toimia myös ikäihmisen juttukaverina sekä tukena eri elämäntilanteissa.

Seniorihieronta

Seniorihieronnan päätavoitteena on rentouttaa, vähentää kipuja ja lisätä hyvän olon tunnetta. Käytän seniorihieronnassa klassisen hieronnan menetelmiä sekä lihaksia ja niveliä mobilisoivia tekniikoita.

Otan hieronnassa huomioon iän myötä tulevat muutokset kehossa kuten ihon ohentuminen, vähentynyt lihasmassa sekä lihasmassan joustavuuden väheneminen. Hieronnan alussa kysyn mahdolliset akuutit ja krooniset sairaudet varmistaakseni ettei hieromiselle ole esteitä ja sovittaakseni käytettävät menetelmät keholle sopiviksi.

Hieronta edistää nivelten toimintakykyä

Iän myötä nivelten ja lihasten liikkuvuus heikkenee ja luun pintoja peittävä nivelrusto haurastuu. Nivelten ja lihasten mobilisoisoiva käsittely parantaa nivelten pehmytkudosten aineenvaihdunta ja sitä kautta ennaltaehkäisee nivelruston heikkenemistä ja liikkuvuuden rajoittumista. Mobilisoinnilla voidaan myös lievittää nivelperäisiä kipuja. Tekonivel ei estä lihasten hieromista, mutta estää kyseiseen niveleen tehtävän mobilisoinnin. Hieronta, joka sisältää myös nivelten mobilisointia sopii erinomaisesti mm. nivelrikon kivun hoitoon.

Varaa aika seniorihierontaan tai osta lahjakortti läheiselle ikäihmiselle

Löydät nettisivuiltani ja ajanvaraussivulta senioreille suunnatun palvelun Seniorihieronta. Hieronnan kesto on 50min. Voit varata ajan itsellesi tai ostaa hieronnan lahjaksi läheiselle seniorille. Lahjakortin voit ostaa sähköisesti ajanvaraussivuiltani.

Tervetuloa hierontaan!

T. Jaana