Miksi hierontaan?

Voit tulla vastaanotolleni hakemaan apua lihas- tai nivelperäisiin ongelmiin. Käytän klassisten hierontaotteiden lisäksi erilaisia venytystekniikoita sekä teen lihaksiin ja niveliin mobilisoivaa käsittelyä. Syitä tulla vastaanotolleni voi olla esim. päänsärky ja huimaus, liikerajoite, lihaksen kipu- ja jännitystilat sekä lihasten palautumisen haasteet.

Voit tulla hierontaan myös vain rentoutumaan. Hieronta rentouttaa stressistä jännittyneitä lihaksia ja rauhoittaa hermostoa.

Erikoisosaamistani ovat käsien ja jalkojen nivelten hoito. Nivelten mobilisointi voi olla tarpeen, kun nivelen normaali liikerata on rajoittunut. Nivelten mobilisointi sopii hyvin esim. nivelrikon kivun hoitoon. 

Kenelle

Hieronta sopii lähes kaikille. Hierontakäsittelyn otteet ja voimakkuus määrittyy asiakkaan toiveen ja tilanteen mukaan. Myös seniorit ja raskaana olevat hyötyvät hieronnasta. Alaikäraja on noin 12 vuotta. 

Ehdottomia esteitä hieronnalle ovat mm. verenvuototauti, infektio (kuume, flunssa), menossa oleva syöpähoito, päihteet, krapula, spastinen halvaus, iskeeminen kudos ja laskimoveritulppa.  Hierontaa ei voi toteuttaa kehon alueella, jossa on avohaava, tuore vamma, ihoinfektio, palo-ja paleltumisvamma tai tyrä. Tarvittaessa keskustele hoitavan lääkärin kanssa hieronnan sopivuudesta. 

Hoitohuone

Hoidon aikana

Hoidon alussa haastattelen sinua lyhyesti ja teetän tarvittavat liiketestit, jotta saan käsityksen ongelmasta. Kerron suunnittelemani hoidon sinulle perustellen. Tarvittaessa annan kotihoito-ohjeita, jotta saat mahdollisimman hyvän vasteen hoidolle ja voit jatkaa vaivan hoitamista itse. Mikäli sinulla ei ole erityistä ongelma-aluetta, kartoitusta ei tarvitse tehdä.

Hieronta-aika sisältää alkuhaastattelun, hoidon ja pukeutumisen sekä mahdollisen kotihoito-ohjeistuksen.


 Menetelmät ja tekniikat:

  • klassinen hieronta
  • mobilisoiva hieronta
  • raajanivelen mobilisointi
  • rangan mobilisointi
  • aktiivinen ja passiivinen venytys
  • met
  • fascia käsittely